Anders Vikenes

Chicken Tikka

by on Apr.15, 2012, under Mat

Her kommer en ålreit oppskrift på Chicken Tikka. Tilberedelse 3-4 timer (inntil et døgn).

 

  • 1 ts finhakket fersk ingefær
  • 1 ts finhakket fersk hvitløk
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 3 ss youghurt naturell
  • 1 ts salt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss tomatpurre
  • kyllingfilet (avpass etter antall personer, ca 1.5 filet per persjon)
  • 1 løk i skiver
  • 3 ss olje
  • sitron(er) i båter
  1. Bland ingefær, hvitløk, malt koriander, malt spisskommen, og chilipulver i en stor bolle.
  2. Rør inn youghurt, salt sitronsaft, og tomatpurre i krydderblandingen.
  3. Skjær kyllingen i biter med en skarp kniv, legg dem i krydderblandingen/marinaden. Bland godt sånn at alt kjøtt blir godt dekket med marinade. Sett det i kjøleskapet 3 timer (helst over natten).
  4. Legg løkskivene på en smurt panne (bruk evt matfolie). Dander kjøttet over løken. Stek dem i ovn med grillelement i ca 25-30 minutter (225 grader). Etter ca halvparten av tiden, snu kjøttbitene.
  5. Serveres med ris, sitronbåtene og eventuelt løken for de som vil det.

 


Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...