Anders Vikenes

Hvitløksnaan

by on Apr.15, 2012, under Mat

Hvitløksnaan nesten på 1-2-3. Tilberedelse 1-2 timer.

Gir ca 6 små naan brød.

  • 1 ss sukker
  • 1 ts frisk gjær
  • 1 1/2 dl varmt vann
  • 3-4 dl hvetemel
  • 1 ss ghi (evt smeltet smør)
  • 1 ts salt
  • 50 g usaltet smør
  • 2 fed hvitløk (skjært i tynne skiver)

Slik gjør du:

  1. Ha sukker og gjær i et dl-mål, tilsett vannet og rør til alt gjæret har løst seg opp. Sett til side i ca 10 minutter evt til det begynner å dannes skum på toppen.
  2. Ha 2 dl mel i en bolle, lag en grop på midten og hell i ghi (evt smeltet og avkjølt smør) sammen med saltet. Hell over gjærblandingen. Rør med en tresleiv og bland inn mel til deigen blir lettere å håndtere.
  3. Legg deigen på underlag drysset med mel. Kna deigen i 5 minutter med hendene til den blir myk.
  4. Legg deigen tilbake i bollen, dekk til med et håndkle og sett bollen på et lunt sted (feks rist over vasken med varmt vann under). La deigen stå i 1-1.5 time.
  5. Legg deigen tilbake på underlag drysset med mel, kna den i 2 minutter. Deretter del opp deigen i små biter og bak dem ut i ca 1 cm tykke skiver på en plate med smørt aluminiumsfolie. Prikk oppå med en gaffel, deretter plasseres hvitløkskivene utover skivene.
  6. Forvarm stekeovnen på full styrke (gjerne 300 grader). Stek naanene i ca 7 minutter og snu ca halvveis mens de pensles med resten av smøret.

Server de varme evt pakk de inn i folie og et håndkle til de skal serveres.

 


Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...